Particulieren

Spiritueel Pad / Open aanbod workshops / Pastorale Supervisie / Opzet en methode Supervisie

Spiritueel Pad

Vandaag begin ik, zoals elke dag; het verleden is voorbij
en de toekomst ligt als een glooiende weg voor me…

Samen kunnen we leren te veranderen, wordt een zilver cadeau goud en
ontvouwen de diepste geheimen zich…

Spring van die rots
en wordt wie je bestemd was te zijn…

Bliss, van cd Pure Bliss (2003)

Als je de eerste doelen in je leven hebt behaald, meestal een opleiding, een baan, een relatie, kinderen krijgen, een huis enzovoorts, kun je op een moment uitkomen bij de vraag: En wat nu? Is dit het nu? Wat wil ik (nog) met mijn leven? Zowel vrouwen als mannen, waarbij bijvoorbeeld de zorgtaak voor de kinderen wijzigt doordat ze groter en zelfstandiger worden of in hun baan hebben bereikt waar ze naar toe werkten, kunnen nu voor de cruciale vraag komen te staan: En wat NU? Welke ZIN heeft mijn leven?

Het is dan prettig te weten dat je niet alleen in deze fase bent beland, en vooral ook om hier bewust mee om te gaan. Wanneer je dit doet, zul je een ander pad voor je uitgestippeld zien; een spiritueel pad. Door regelmatig je te openen voor je diepste verlangen, contact te maken met je diepste kern en je te richten op de zin in jouw bestaan, zul je steeds meer dat pad gaan herkennen en jóuw weg daarin leren volgen. Hierdoor word je gelukkiger in je baan, je gezin en je hele leven.

De manier waar we voor kiezen is die van de supervisie maar dan volledig toegespitst op zingevingsvragen in plaats van op het beroep, hoewel het proces tegelijk alle terreinen van je leven zal betreffen.

Meer informatie over supervisieopzet en supervisiemethode.

De vragen die hierbij aan de orde zullen komen, zijn bijvoorbeeld:

* Waar ben ik nu?
* Waar verlang ik naar?
* Wat remt mij hierin?
* Wanneer voel ik contact met mijn diepste kern?
* Wat brengt me ervan af?
* Hoe kan ik in alles wat ik doe die verbinding met mijn kern houden?

Het zijn totaal 12 tot 15 tweewekelijkse bijeenkomsten en het spiritueel pad kan individueel (á 1 uur) of in kleine groepjes van 2 (á 1,5 uur) of 3 (á 2 uur) personen worden gedaan.

Regelmatig zullen er andere creatieve werkvormen worden gebruikt, zoals een korte meditatie aan het begin, muziek, het werken met foto’s, afbeeldingen of symbolen en tekenen.

Praktische informatie

Prijzen per bijeenkomst: € 70 bij 1 persoon (á 1 uur), € 60 bij 2 personen (á 1,5 uur), € 50 bij 3 personen (á 2 uur). Bij voorkeur op woensdagochtend, andere tijden in overleg. U kunt zich hier aanmelden.

Op alle pagina's is een disclaimer van toepassing.